O Avia Band-u :

Avia Band  je dobro znano ime na slovenski glasbeni sceni. Skupina spada v popularno sfero komercialnega POP-a, z dobrimi lastnimi skladbami in bogato diskografijo.

Največji hit skupine je prav gotovo skladba Pandorina Skrinjica, za katero obstaja tudi angleška remix verzija z naslovom Pandora's Box.

Ta skladba je tudi neke vrste prelomnica oz. "nepisan" mejnik skupine AVIA BAND, kajti z njo se je leta 1994 prebila na prva mesta skoraj vseh slovenskih radijskih postaj.

Od takrat pa AVIA BAND dejavno sodeluje pri ustvarjanju slovenske glasbene POP- produkcije. Že naslednje leto t.j. l. 1995 je namreč skupina zelo uspešno nastopila na slovenskem izboru za evrovizijsko popevko (EMA 95) in se s skladbo  Vsaj še trenutek,  uvrstila na lepo 3. mesto, sama skladba, pa se je po sledeh "Pandore", ponovno sprehodila po vrhovih lestvic radijskih postaj, ob tem pa je bila ena največkrat slišanih skladb v TV oddaji KARAOKE, ki jo je vodila takrat zelo priljubljena voditeljica in pevka Deja Mušič.

Podobno "usodo" so doživljale tudi vse naslednje skladbice, kot npr. Greva v katrco, Glej, Podarimo poljub, ki so izšle na CD-ju s preprostim naslovom AVIA BAND.
Prav tako odličen je bil za glasbene sladokusce tudi CD Dve sonci, ki je izšel leta 1996 , na katerem so bile skladbice Rdeči šal, Teleskop, Tebe si želim, Bleščeči prah in Dve sonci, za katere so bili posneti tudi TV videospoti, ki so se zelo uspešno predvajali v raznih oddajah na TV SLO, POP TV, A KANAL in ostalih slovenskih TV sistemih in kanalih.

Potem, ko je v letih 1996-1997 zelo veliko nastopala na raznih prireditvah in koncertih po Sloveniji in tujini, ter doživela tudi nekatere kadrovske spremenbe, se je spomladi l. 1998 zopet "prebudil" nov ustvarjalni glasbeni duh. Tako so nastale skladbe Ljubezen na prvi pogled in Mala moja, ter kasneje ob "zunanji" pomoči avtorja Grega Sulejmanoviča skladba Ljubiš, sovražiš. S pomočjo "avtorskega tandema" Matjaža & Urše Vlašič sta nastali tudi skladbi Čez vse viharje, ki je bila tudi tekmovalna pesem v oddaji ORION na TV SLO1 in je zasedla 2. mesto, ter skladba Ne izdajte me, s katero se je skupina uvrstila na izbor za EMO 99 in na njem zasedla odlično 4. mesto. Poleg omenjenih skladb pa nastajajo tudi še nekatere druge, kot npr. priredba zelo znane stare slovenske "dixie uspešnice" Zemlja pleše, ter še nekaterih popolnoma novih avtorskih skladb.

Kot zanimivost, bi lahko bilo omenjeno, da poteka snemanje vseh novih skladb popolnoma v živo, kar je za skupino svojevrsten izziv, album pa s tem dobiva nek nov čar in zvočno dimenzijo, ki je v bistvu podobna dejanskemu "live" zvenu.

Poleg lastne produkcije, skupina AVIA BAND obvladuje tudi zelo širok spekter svetovne glasbeno - plesne produkcije. Sama instrumentalna zasedba skupine je namreč taka, da omogoča bogat repertoar od standardnih plesnih ritmov, preko raznih dixieland uspešnic pa vse do POP hitov dandanašnje svetovne glasbene scene.

Pri vsem tem je tudi tehnična sposobnost skupine na zelo zavidljivem nivoju, saj uporablja za svojo reprodukcijo zvoka in svetlobe vse najsodobnejše aparature, ki jih ponuja današnja glasbena industrija. Hkrati s tehniko je učinkovit tudi prijeten "image" skupine, ki je vedno na nivoju prireditve.

Zaradi vseh teh podatkov je skupina komercialno zelo zanimiva, saj lahko igra na raznovrstnih družabno-plesnih prireditvah, različnih protokolarnih zadevah, ... ipd.

Diskografija :

Skupina Avia Band so :

 Aleš Turnšek - Turi (glavni vokal, alt sax, ritem kitara, klarinet, frontman... ;) )

 Miha Meglič  ( solo kitara, vokal, tenor sax, freek_chief... ;) )

 Dragan Topič  (bass guitar,  back vocal, programm_chief... ;)  )

 Bogdan Turnšek - POLI  (bobni, vokal, techno_chief.... ;) )

Andrej Volčjak  (klaviature,  positiva_chief....  ;) )